Sjokolademoussé er en enkel, barnevennlig og utrolig god dessert å lage til barnebursdag, bryllup, dåp, konfirmasjon eller når det kommer gjester på besøk. Denne desserten kan gjerne forberedes dagen før. La den da stå i kjøleskapet over natten.
Sjokolademousse med krem
Equipment
- Kjøkkenmaskin
- 1 stor serveringsbolle eller
- 6-8 små dessertskåler
Ingredienser
Sjokolademousse
- 200 gram kokesjokolade finhakket
- 100 gram smør gjerne usaltet
- 1 plate gelatin bløtlegg den i ca 10 minutter
- 4 ss varm espresso eller sterk kaffe
- 4 stk eggeplommer
- 3 stk eggehviter
- 4 ss sukker
- valgfri pynt sjokolade, bær
Krem
- 1 stk liten kremfløte, stivpiskes før servering
Fremgangsmåte
- Finhakk sjokoladen i en bolle.
- Tilsett smøret.
- Sett bollen oppi en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet.
- La sjokoladen og smøret smelte på lav varme og rør sammen til en en glatt masse.
- Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.
- Lag espresso (eller sterk kaffe).
- Klem vannet ut av gelatinplaten og legg den i kaffen. Rør i kaffen til gelatinen er helt oppløst.
- Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
- Tilsett kaffeblandingen og rør til du får en jevn masse.
- Vipps eggehviter og halvparten av sukkeret i en kjøkkenmaskin til massen blir halvstiv.
- Tilsett resten av sukkeret og pisk til marengsen blir stiv.
- Bland ca halvparten av marengsen med sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
- Tilsett resten av marengsen og vend det hele forsiktig sammen.
- Fordel sjokolademoussen i en stor serveringsbolle eller 6-8 dessertskåler. Sett sjokolademoussen kjølig i minimum to timer. Desserten kan gjerne lages dagen før og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet over natten.
- Sjokolademoussen skal hvile på kjøkkenbenken i ca 20 minutter før servering. Pynt moussen med litt pisket krem og dekorer med valgfri pynt foreksempel sjokolade eller deilige bær.
- Server og nyt !