Top
Få nyheter og inspirasjon tilsendt på e-post.

Sjokolademousse med krem

Sjokolademoussé er en enkel, barnevennlig og utrolig god dessert å lage til barnebursdag, bryllup, dåp, konfirmasjon eller når det kommer gjester på besøk. Denne desserten kan gjerne forberedes dagen før. La den da stå i kjøleskapet over natten.

Sjokolademousse med krem

Sjokolademoussé er en enkel og nydelig dessert til barnebursdag, bryllup, selskap eller når det kommer gjester på besøk. Denne desserten kan og forberedes dagen før den skal serveres.
Matrett Dessert
Keyword barn, barnebursdag, dessert i barnebursdag, dessert til barn, dessert til barnebursdag, dessert til bryllup, enkel dessert, festmat, lettvindt dessert, sjokolade dessert, sjokolademousse, superlett dessert
Porsjoner 6 personer

Equipment

  • Kjøkkenmaskin
  • 1 stor serveringsbolle eller
  • 6-8 små dessertskåler

Ingredienser

Sjokolademousse

  • 200 gram kokesjokolade finhakket
  • 100 gram smør gjerne usaltet
  • 1 plate gelatin bløtlegg den i ca 10 minutter
  • 4 ss varm espresso eller sterk kaffe
  • 4 stk eggeplommer
  • 3 stk eggehviter
  • 4 ss sukker
  • valgfri pynt sjokolade, bær

Krem

  • 1 stk liten kremfløte, stivpiskes før servering

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjokoladen i en bolle.
  • Tilsett smøret.
  • Sett bollen oppi en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet.
  • La sjokoladen og smøret smelte på lav varme og rør sammen til en en glatt masse.
  • Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.
  • Lag espresso (eller sterk kaffe).
  • Klem vannet ut av gelatinplaten og legg den i kaffen. Rør i kaffen til gelatinen er helt oppløst.
  • Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
  • Tilsett kaffeblandingen og rør til du får en jevn masse.
  • Vipps eggehviter og halvparten av sukkeret i en kjøkkenmaskin til massen blir halvstiv. 
  • Tilsett resten av sukkeret og pisk til marengsen blir stiv.
  • Bland ca halvparten av marengsen med sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
  • Tilsett resten av marengsen og vend det hele forsiktig sammen.
  • Fordel sjokolademoussen i en stor serveringsbolle eller 6-8 dessertskåler. Sett sjokolademoussen kjølig i minimum to timer. Desserten kan gjerne lages dagen før og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet over natten.
  • Sjokolademoussen skal hvile på kjøkkenbenken i ca 20 minutter før servering. Pynt moussen med litt pisket krem og dekorer med valgfri pynt foreksempel sjokolade eller deilige bær.
  • Server og nyt !

Utleie til alle anledninger

Vi anbefaler