Finhakk sjokoladen i en bolle.
Tilsett smøret.
Sett bollen oppi en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet.
La sjokoladen og smøret smelte på lav varme og rør sammen til en en glatt masse.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 10 minutter.
Lag espresso (eller sterk kaffe).
Klem vannet ut av gelatinplaten og legg den i kaffen. Rør i kaffen til gelatinen er helt oppløst.
Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen.
Tilsett kaffeblandingen og rør til du får en jevn masse.
Vipps eggehviter og halvparten av sukkeret i en kjøkkenmaskin til massen blir halvstiv.
Tilsett resten av sukkeret og pisk til marengsen blir stiv.
Bland ca halvparten av marengsen med sjokoladeblandingen og vend det hele forsiktig sammen med en slikkepott.
Tilsett resten av marengsen og vend det hele forsiktig sammen.
Fordel sjokolademoussen i en stor serveringsbolle eller 6-8 dessertskåler. Sett sjokolademoussen kjølig i minimum to timer. Desserten kan gjerne lages dagen før og oppbevares (tildekket) i kjøleskapet over natten.
Sjokolademoussen skal hvile på kjøkkenbenken i ca 20 minutter før servering. Pynt moussen med litt pisket krem og dekorer med valgfri pynt foreksempel sjokolade eller deilige bær.
Server og nyt !